Aquest cap de setmana la regidora de Junts per Lleida, Violant Cervera, acompanyada de les seves regidores i regidors, han dut a terme una jornada de treball amb la vicealcaldessa de Girona, Gemma Geis, i el seu equip municipal de Junts per Girona.

La trobada, que s’ha fet a la ciutat de Lleida aquest primer dissabte de juliol, ha fomentat dinàmiques de coordinació i sinergies de treball entre els grups polítics d’ambdues capitals de província, i la seva experiència municipal els ha permès obtenir espais de col·laboració.

La regidora Violant Cervera, juntament amb les seves regidores Rosa Jové, Neus Caufapé i el regidor Sergi Grimau han treballat en un intercanvi de coneixements amb la vicealcaldessa i regidora de l’àrea de Promoció Econòmica, Gemma Geis, el regidor de l’àrea de Talent, Innovació, Salut i Comunitat, Xavier Aldeguer, la regidora de Llengua Catalana i de Servei a les Persones i Convivència, Núria Riquelme, la regidora de Benestar Emocional, Sílvia Bosch, i Maria Àngels Planas, responsable de la regidoria de Contractació i Patrimoni.

En aquesta reunió s’han analitzat i impulsat els models de futur que la ciutadania de Lleida i Girona necessita, s’han dissenyat polítiques de comerç, mobilitat, proximitat, innovació i emprenedoria, i s’han compartit experiències per potenciar i enfortir el municipalisme.

Una altra de les àrees importants en la què s’ha fet incís ha estat la de serveis socials, en què aprofitant l’expertesa de la Violant Cervera, quan estava al capdavant de la conselleria de Drets Socials, s’han compartit estratègies per seguir millorant el teixit social, la justicia i els drets socials.

 

A partir d’ara aquests ponts de connexió i coordinació entre l’equip de regidors i regidores de les dues ciutats permetran desenvolupar un treball multidisciplinari que vetllarà sobretot per intercanviar i incentivar els models propis de comerç, mobilitat i innovació, però que també es centraran en la defensa i potenciació de la llengua catalana, la promoció econòmica, l’habitatge, l’àmbit ocupacional, la salut i el talent, compartint punts en comú i cercant espais de millora.

Tant Violant Cervera com Gemma Geis han coincidit en destacar que ‘les nostres ciutats han de ser més obertes, més sòlides i connectades, amb una forta projecció de futur, i aquests espais de debat, treball i reflexió com aquesta jornada, han de servir per reforçar el municipalisme i la cooperació entre institucions consistorials amb models transversals i recíprocs. El fet de conèixer què es fa a altres ciutats és bo i enriquidor per millorar les nostres”.

Aquestes taules de treball es duran a terme periòdicament per continuar impulsant espais d’intercanvi, cooperació i aliances que han de tenir com a principal finalitat prestar uns serveis públics de més qualitat i més proximitat.