En les negociacions que mantenim per intentar arribar a un acord sòlid de govern, on es marqui el full de ruta d’aquesta legislatura, penso en tots i cadascun dels testimonis que vaig conèixer durant la campanya electoral.
Durant aquells dies vaig tenir l’oportunitat de conèixer de primera mà diversos testimonis que exemplaritzen el concepte de resistència. I ara, més que mai, penso en tots ells. Són empresaris i treballadors amb experiències fortes i projectes de vida s’han vist estroncats per culpa la pandèmia.
En aquelles visites em vaig comprometre amb els restauradors, botiguers i empresaris d’arreu del territori de les comarques gironines que defensaria els seus interessos i que els visitaria el primer cap de setmana que fos possible. I ho he fet. En primer lloc, vaig visitar Ribes de Freser i la Vall de Ribes però també m’he desplaçat fins a poblacions d’interior o de la Costa Brava. Ells ho han agraït i jo també.
La meva tasca era i és escoltar-los, anotar el que em diuen i defensar-ho al Parlament de Catalunya. Un exemple n’és la necessitat de generar ocupació a l’Alt Empordà i tractar la formació com una eina prioritària per potenciar els perfils professionals dels treballadors. Aquesta necessitat la vàrem plantejar en diverses reunions  amb els actors que ho podien fer possibles i ara, setmanes més tard, podem dir que ben aviat serà una realitat.
Per això, en aquests moments de lluita recordo el que em van explicar i intento posar sobre la taula de debat totes aquestes inquietuds. Ho faig perquè serà només d’aquesta manera que aconseguirem un govern fort. Un govern ferm que procuri pel benestar i les necessitats del seu teixit productiu, preservi la diversitat del seu territori, avanci cap a la independència de Catalunya i faci valdre la força dels 52 % dels vots independentistes recollits a les urnes del #14F. Però també ho faig perquè necessitem un govern que posi les persones al centre i sigui digne de representar a tots els seus ciutadans i ciutadanes.
El país necessita propostes en positiu i només amb la suma i no amb la resta serem forts.
Seguiré defensant-los i seguiré treballant per aconseguir-ho.