La candidata a l’alcaldia, Gemma Geis, proposa impulsar a Girona una xarxa comunitària de suport i acompanyament a dones que han patit violència masclista 

Ho han anunciat durant un acte amb motiu del 8M en què també ha participat l’experta en polítiques amb visió de gènere Patricia Melgar

 

L’exconsellera de Salut, Marina Geli, tancarà la llista de Junts per Catalunya a Girona per les eleccions municipals del mes de maig. Ho ha anunciat la candidata per Girona, Gemma Geis, en un acte organitzat amb motiu del 8M, “Anem Juntes”, en què s’ha debatut sobre la necessitat de connectar i correlacionar més la ciència i polítiques públiques per donar-los un perspectiva de gènere sòlida i amb capacitat transformadora real.

Per Gemma Geis, Marina Geli és “un referent de la política catalana, una d’aquelles dones que ha obert tantes portes perquè d’altres puguem anar al darrere” que aportarà “un coneixement i experiència” en l’àmbit de la salut i de la ciutat de Girona “indispensable en aquest projecte de vida que proposem”. Per això, li ha agraït que vulgui afegir “la seva visió en una llista que serà una suma de sensibilitats diferents”.

Per la seva banda, Marina Geli ha explicat que entre els motius pels quals s’incorpora a la candidatura és per “la visió transformadora de la ciutat que té el projecte” i perquè l’encapçala una candidata “que pot ser una líder intergenacional, que no exclou ningú, viatjada, autoexigent, determinada i compromesa”. Geli ha considerat que avui la política “necessita gent empàtica com la Gemma, amb mirada científica i de coneixement, amb ganes de transformar la ciutat partint dels petits detalls” i, sobretot que tingui projectes com el que proposa per la ciutat: una Girona de valors compartits, de talent i connectada.

Marina Geli és llicenciada en Medicina i especialista en Medicina Interna. Actualment és directora general de la Facultat de Medicina de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya. Geli va ser diputada del PSC al Parlament de Catalunya fins al 2015 i consellera de Salut socialista entre 2003 i 2010. També ha format part de candidatures de Junts pel Sí i de Junts per Catalunya. Geli va treballar com a adjunta al Servei de Medicina Interna-Unitat de Malalties Infeccioses de l’Hospital Josep Trueta de Girona entre els any 1981 i 1990. També va ser presidenta de l’Associació antisida de Girona i de la Federació antisida de Catalunya entre els anys 1982 i 1990.

Xarxes comunitàries per dones que han patit violència masclista

Durant l’acte, Gemma Geis també ha proposat impulsar des de l’Ajuntament la creació d’una xarxa comunitària a Girona de suport a dones que han patit violència masclista. L’objectiu és travar un mallat professional, associatiu, i personal que ajudi en la prevenció, la detecció de casos i l’acompanyament en tot el procés tant a les víctimes, com al seu entorn, així com als professionals socials, sanitaris, educatius, judicials o de l’àmbit del dret vinculats amb aquests casos.

Un projecte de vida en el qual irromp la violència masclista, és un projecte de vida que es pot trencar” motiu pel qual, ha apuntat Gemma Geis, incorporarà en el programa electoral la proposta de crear aquestes xarxes comunitàries “que tenen una alta capacitat de transformació i bons resultats en altres països i ciutats”. “Hi ha la solidesa científica per poder-ho, també a Girona”, ha conclòs Geis.

Aquestes xarxes comunitàries són un dels principals àmbits d’estudi de l’experta Patricia Melgar que també ha participat en l’acte. Melgar ha defensat la necessitat que ciència i polítiques públiques vagin interlligades perquè “els avenços en la ciència acabin tenint un impacte en les accions que s’apliquen en tots els àmbits de la vida, també en el camp de les polítiques socials i, en aquest cas, en benefici de les dones que han patit algun tipus de violència”.  Melgar, que és doctora en Pedagogia, professora i investigadors als estudis de Treball Social de la Universitat de Girona, és actualment investigadora principal del Grup de Recerca Interdisciplinar en Gènere i Vulnerabilitats Socials. En l’acte ha presentat part dels resultats d’una de les últimes recerques que ha dirigit “SOL.NET: Xarxes de Solidaritat amb Impacte en els Processos de Recuperació de Dones Víctimes de Violència de Gènere”.

Girona, 4 de març de 2023