-El Punt Avui-

La cap de llista, Gemma Geis, demana que se superi el 50% dels vots per “tornar la fortalesa institucional”

 Alerta que “la via àmplia” és un nou tripartit

Amer i la seva simbologia van entrar ahir en campanya. La cap de llista de Junts a les comarques gironines, Gemma Geis, va apel·lar a l’esperit d’Amer, “de lluita i d’esperança” per diumenge “omplir les urnes de vots, passar del 50% i tornar la fortalesa institucional al Parlament”. En un acte a la plaça de la vila natal de Carles Puigdemont, Geis va recordar el compromís que va adquirir el 2017 i que manté ferm. “En aquests tres anys hem après a fer i desfer; aquesta legislatura ha de ser la de recuperar-nos com a país i preparar-nos per avançar cap a la independència”.

Geis també va alertar que si “Junts no guanya amb força la realitat serà un tripartit”. I en aquest sentit, fent referència a “la “¡via àmplia” que defensa ERC, la cap de llista de Junts va assenyalar que “significa un carril amb un stop i un tripartit a la vista”. Geis va defensar que el vot útil és el de Junts “per la independència i per la solvència en la gestió”.

A Amer també hi era Jordi Turull, que abans de tornar a la presó de Lledoners va donar suport a Geis: “Volien convertir-nos en terra cremada, però les urnes s’imposen a les togues i les porres. No fallem”. El conseller Puigneró també va alertar d’una victòria del tripartit: “Si guanyen, invisibilitzaran l’exili, la figura de Puigdemont.” Puigneró va recordar que el 14-F està en joc “quina estratègia independentista s’imposarà”.