La candidata, Gemma Geis, reivindica l’esport femení i es compromet a donar-li més reconeixement, recursos i suport institucional

 

Junts per Girona proposa fer un nou pavelló a la ciutat, adequar els equipaments actuals i potenciar l’esport femení, entre les propostes vinculades a l’activitat esportiva del programa pel 28-M. Així ho ha explicat aquest dissabtela candidata a l’alcaldia, Gemma Geis, que ha remarcat que l’objectiu és reforçar la xarxa d’equipaments esportius “ampliant i teixint una malla” que arribi a tots els barris. Girona és una ciutat “de talent esportiu amb quatre equips d’elit, però també és un lloc on l’esport base bull a tots els barris” per això, ha apuntat Geis, “és important enfortir-lo, pel que suposa de vida saludable, de ciutat integradora, acollidora i educadora”.

Geis també ha explicat que un altre dels eixos del programa és consolidar l’esport femení, amb mesures per augmentar el seu reconeixement i incrementar els recursos perquè els equips femenins tinguin les mateixes condicions que els masculins, amb instal·lacions totalment equipades, les mateixes garanties i el mateix suport econòmic. “Estem compromeses amb les entitats i l’esport femení, que ha de rebre tot el suport institucional de l’Ajuntament”, ha reblat.

 

Més i millors instal·lacions

Aquest entramat d’equipaments es vol reforçar, a banda del nou pavelló, amb altres instal·lacions noves i executant reformes a la resta tant de municipals com escolars, per adequar-les i adaptar-les a les noves necessitats. El candidat núm. 9 de la llista, Jordi Utiel, ha detallat que entre d’altres, Junts proposa un camp de futbol 7 i un de futbol 11 o continuar amb els projectes de regeneració de les gespes “perquè siguin més sostenibles i permetin una pràctica del futbol més actualitzada del que s’està fent ara”. Junts per Girona també vol apostar per la pràctica d’una vida activa creant circuits a l’aire lliure per practicar un “esport segur i afavorir una vida sana i envelliment actiu” i garantir la pràctica de l’esport inclusiu.

Pel que fa al talent esportiu de la ciutat, es vol promocionar a tots nivells, donant suport a competicions, esdeveniments i creant sinergies entre la competició professional i la competició amateur. “Creiem que hi ha d’haver un retorn dels clubs grans cap als clubs d’esports base de la ciutat” ha apuntat Utiel, “una mesura de col·laboració i apropament de l’esport professional des d’un punt de vista pedagògic que permeti els nens i nenes de Girona poder somiar en un futur amb ser com els grans esportistes que tenim a la ciutat”.

Girona, 20 de maig de 2023