-Girona Notícies-

La sala Torín d’Olot ha acollit aquest dimecres l’acte central de campanya de Junts a la Garrotxa, que ha comptat amb la participació sorpresa del conseller Jordi Turull

El conseller Jordi Turull ha participat aquest dimecres a la tarda a l’acte central de campanya de Junts a la comarca de la Garrotxa, que s’ha fet des de la Sala Torín d’Olot i retransmès en format virtual. Turull, que ha acompanyat la cap de llista a comarques gironines, Gemma Geis, i els números 3 i 4 de la candidatura, els garrotxins Salvador Vergés i Francesc Ten, ha demanat el vot per Junts el 14-F “perquè és l’única força política que parla d’objectius i de mitjans per assolir-los, no d’excuses”.

“Nosaltres no parlem d’excuses, no tenim por de molestar l’Estat, no diem d’esperar temps millors o que tothom hi estigui d’acord, etc. Us demanem el vot no pel que ens han fet si no pel que a Junts som capaços de fer i aconseguirem. El 14-F, tornem a tenir una nova oportunitat a les urnes, perquè aquells que ens volien escapçats es vegin desbordats democràticament”, ha assenyalat Turull.

“Sempre penso que no tenim dret al desànim. El 14 de febrer tenim a la nostra disposició aquella arma que sempre hem sabut utilitzar. La democràcia, una papereta, una urna, són els instruments que hem defensat sempre”, ha afegit.

“Si vosaltres hi sou, nosaltres hi serem. El que ens va demostrar l’1 d’Octubre és que cal anar a l’una. Persistir, perseverar, malgrat la presó i l’exili. Cada vegada que tinguem urnes, hem d’utilitzar-les”, ha recordat.

Per la seva banda, la cap de llista, Gemma Geis ha destacat que “aquests tres darrers anys hem estat al costat del territori i de la gent. Sabem el que necessiten les comarques gironines, aquí a la Garrotxa és prioritària la variant i també ampliar serveis sanitaris, i fer polítiques per recuperar l’economia”. “El que ens demana la gent és que escoltem, que governem de manera diversa el territori, segons les seves necessitats específiques”, ha explicat.

El 14 de febrer “hem d’anar a votar Junts perquè és la llavor de l’esperança. Hem persistit aguantant la responsabilitat de ser el corrent central de l’independentisme”. “Nosaltres som la part cara del pacte. No podem pactar a qualsevol preu, som els de la negociació exigent. Si el teu vot vols que sigui útil, vota Junts. Per governar bé, pel país”, ha recordat Geis.

Salvador Vergés ha recordat que “l’espoli econòmic i fiscal, cultural i de competències que pateix Catalunya, juntament amb la repressió, amb més de 3.000 persones afectades, ens obliga a seguir explicant tot el que podríem fer si tinguéssim un Estat propi i ens convida a treballar per aconseguir-lo”. “Les engrunes d’aquesta autonomia s’han fet més evidents que mai amb la crisi generada per la pandèmia”, ha subratllat.

Per la seva banda, Francesc Ten ha remarcat que “Junts és el partit compromès amb 1 Octubre, però també amb el territori i els seus projectes de futur, amb la Garrotxa i la seva connexió amb la resta de comarques, amb aquesta variant que hem de fer bé i fer ben aviat”, ha dit.