La candidata a l’alcaldia de Girona ha destacat la necessitat de convertir la ciutat en un pol sanitari i de recerca com a eina per afrontar els reptes de futur i garantir oportunitats

En un acte a l’Auditori de Girona, Geis ha desgranat idees d’un projecte pensat per treballar pel dia a dia dels ciutadans i fer de Girona un ciutat digital, sostenible, vertebrada i que lideri amb generositat l’àrea metropolitana

 

La candidata a l’alcaldia de Girona per Junts, Gemma Geis, ha presentat aquest dimecres al vespre les línies mestres del projecte de ciutat “Girona, un projecte de vida”, que passa per tres eixos bàsics: una ciutat de talent, connectada i amb valors. En un acte a l’Auditori de Girona, davant unes 500 persones, Geis ha apuntat que encapçalar la llista de Junts a les eleccions municipals per Girona “és el repte més important, exigent i apassionant de la meva vida: posar-se a disposició dels 103.000 gironins per treballar pel seu projecte de vida i el seu benestar”.

El projecte que Geis ha exposat és una combinació de polítiques encaminades a donar resposta al dia a dia de la gent i de propostes per afrontar reptes globals com la sostenibilitat, el canvi climàtic, la digitalització o la salut a través de potenciar el talent, la connectivitat i els valors de la ciutat. Geis també ha insistit que és un projecte “en construcció”, que s’anirà nodrint de les aportacions sorgides del “procés d’escolta i de trobades amb entitats, associacions, experts que ha de permetre enriquir aquest projecte per la ciutat de Girona”.

Un dels eixos que guia el projecte de ciutat que Gemma Geis ha presentat aquest dimecres és el talent: “La protecció i l’impuls del talent ens prepara per afrontar tots els reptes que tenim com a societat i és la millor eina per garantir oportunitats a tothom, condicions dignes i progrés”, ha apuntat la candidata. Un dels àmbits que proposa enfortir és la recerca “com el millor pla de contingència” en una ciutat amb una “universitat potent i centres de prestigi que han de permetre que Girona es converteixi en un pol sanitari i de recerca”. Ha posat com a exemples l’Institut Català de Recerca de l’Aigua “un centre pioner a Europa amb projectes de recerca amb intel·ligència artificial sobre la gestió pública de l’aigua”, així com el nou Campus de Salut “que serà una palanca de transformació de l’àmbit de la recerca, el talent i la innovació”.

Una recerca, ha remarcat la candidata, que ha de treballar “estretament amb el teixit productiu i industrial de la ciutat, amb els quals crear sinergies des de l’Ajuntament”, ja sigui apostant decididament perquè l’Ajuntament se sumi al “Plade Doctorats Industrials”, perquè les empreses gironines puguin acollir estudiants de doctorat per millorar la innovació i retenir talent a la ciutat; o potenciant programes com el de les “Regions del Coneixement,” “un projecte rellevant per la UdG i pel desenvolupament econòmic i social de la ciutat i de totes les comarques de Girona”. També, ha apuntat Gemma Geis, vertebrant i reforçant l’ecosistema emprenedor de la ciutat: “Ha de ser fàcil i seductor ser emprenedor en aquesta ciutat, posar facilitats perquè qui vulgui tingui l’oportunitat d’engegar un negoci”. I en aquest sentit, s’ha compromès a activar, des de l’Ajuntament, fons llavor i mecanismes de finançament d’empreses.

 

Una Girona connecta a Europa, als barris, al dia a dia de la gent, digital i sostenible

Un segon eix del projecte per Girona de cara a les eleccions municipals del mes de maig és fer una ciutat connectada a “Europa, digital, sostenible, vertebrada, que faci de capital i lideri amb generositat l’àrea metropolitana”, i connectada també amb el “dia a dia dels ciutadans, i fer que la ciutat sigui habitable i amable, que tot funcioni”. Aquesta Girona connectada de també passa per la vertebració de la ciutat, amb barris ben connectats “cadascun amb la seva personalitat pròpia i amb vida, potenciant el teixit comercial i els productes de proximitat, perquè no hi ha projecte de vida sense comerç”.

Finalment, el projecte proposa una Girona amb valors, “uns valors compartits, perquè més enllà dels projectes de vida individuals hi ha el projecte de vida col·lectiu que és Girona”. Entre d’altres, la candidata de Junts a l’alcaldia de Girona ha apuntat valors que passen per fomentar el respecte a la gent gran; per treballar per les oportunitats dels joves “fent polítiques amb els joves, buscant solucions a problemes que els preocupen com l’accés a l’habitatge; per vetllar per la promoció de la salut i el benestar emocional; pel respecte a les diversitats i per la lluita contra la violència masclista, l’homofòbia, el racisme i qualsevol forma d’intolerància. Geis també ha remarcat que construir aquesta Girona de futur del 2030 i 2040 “és impossible sense educació, perquè nomésamb nens i nenes preparats tindrem la Girona del futur que imaginem”.

A l’acte, també ha intervingut el president Puigdemont, que ha ressaltat la “mirada de futur molt madura” de la candidata i n’ha elevat el seu caràcter “treballador i honest” a més del gran coneixement de la ciutat “que estima i la seva gent”. “És el millor que es pot esperar d’una alcaldessa”, ha afegit Carles Puigdemont. A l’acte hi han assistit el secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, la presidenta del partit, Laura Borràs, el president del Consell Nacional, Josep Rull, l’exvicepresident Jordi Puigneró i els exconsellers d’Economia i Hisenda, d’Exteriors i Govern Obert i Salut, Jaume Giró, Victòria Alsina i Josep Maria Argimon. També hi ha assistit l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, la presidenta de la vegueria, Mª Àngels Planas, i altres membres de l’executiva local.

Girona, 25 de gener de 2023