Junts inclou al programa més de 370 propostes, amb uns 200 d’específiques per a barris, per fer una ciutat de valors, connectada i amb talent

 

Junts per Girona ha presentat aquest dijous les quinze propostes prioritàries del programa electoral del 28-M, que inclou més de 370 mesures, amb unes 200 d’específiques per a barris, pensades per a respondre a les necessitats i reptes del 2023 i construir una Girona de “valors, connectada i amb talent”. La candidata a l’alcaldia, Gemma Geis, ha explicat que es tracta “de mesures per treballar pel dia a dia de la gent i  d’altres d’estratègiques per transformar la ciutat, per garantir casa, feina i futur pels gironins”.

Geis ha recordat que “quan es gestiona, la carta als reis és molt gran, però has de tenir clar quines són les 15 carpetes prioritàries per poder fer amb un pressupost de 130 milions d’euros i una capacitat d’inversió d’uns 6 milions” com té l’Ajuntament de Girona i per això ha remarcat que “prometre és important, però és més important complir-ho”. “Tenim una mirada nova, un projecte nou i un capacitat de gestió per fer-ho possible” ha reblat la candidata.

15 prioritats i un compromís

Les quinze mesures es distribueixen en tres blocs: Girona de talent, Girona de valors i Girona connectada. Dins d’aquestes 15 prioritats, Geis ha apuntat mesures encaminades a garantir el benestar emocional dels gironins, promoure una seguretat de proximitat, fer un espai públic confortable, impulsar l’economia o preparar els infant i joves pel futur. També propostes per fer una ciutat sostenible, amb un comerç viu, una cultura accessible i una mobilitat eficient. Una Girona per viure-hi 100% en català, que tingui equipaments a tots els barris i per a diversos usos, amb un habitatge assequible i que tingui un Ajuntament proper al ciutadà i àgil.

Algunes de les propostes que ha concretat en innovació i economia destaquen la de fer de Girona un pol sanitari i de recerca, coordinadament amb centres gironins i col·laboracions amb centres d’innovació de referència internacional com els centres Fraunhofer, amb una aposta per l’impuls del nou Campus de Salut; incentius per a la creació d’empreses a la ciutat i per a la contractació de joves que busquen la primera feina; o la creació d’una regidoria de Comerç per potenciar el model de proximitat i acompanyar el sector en les transformacions digital i energètica. Junts també proposa el programa “Biblioteca d’idees” per involucrar els estudiants universitaris a idear projectes i propostes per resoldre reptes de la ciutat; o la creació del Patronat de Turisme Municipal per definir estratègies conjuntament amb el sector i promoure un turisme de talent.

Sota el paraigües de la Girona de valors, Gemma Geis ha apuntat propostes com la creació d’una regidoria de  benestar emocional; xarxes de suport per a la gent gran que viu sola; xarxes d’acompanyament per a dones víctimes de violència masclista; la figura de la coordinadora municipal de seguretat o ampliar la plantilla dels agents de policia local i donar a la seguretat més enfocament de proximitat. Sobre espai públic i equipaments, Geis ha explicat l’objectiu de reformar 22 places i jardins per fer-los refugis climàtics; un pla de millora i ampliació de voreres a tots els barris, adaptant-les perquè siguin antilliscants; o la construcció d’un nou pavelló i cobrir les pistes esportives.

En la roda de premsa, Gemma Geis també ha apuntat mesures en l’àmbit de la llengua, com la proposta d’elaborar un estudi dels usos lingüístics del català a la ciutat i un pla d’enfortiment de la llengua o crear un reconeixement a influenciadors que creïn continguts digitals en català. Igualment, propostes per agilitzar els tràmits amb l’Ajuntament i crear un canal de comunicació per tot Girona en cas d’emergència; un nou pla d’activitats extraescolars per reforçar la comprensió lectora, habilitats digitals o idiomes; o propostes per impulsar la ciutat com a centre de producció d’arts escèniques i audiovisuals.

A banda de les 15 prioritats, el programa de Junts va acompanyat d’un compromís polític “que és la raó de ser de Junts per Catalunya” i que Geis ha concretat en “el nostre compromís d’avançar cap a la independència de Catalunya, amb respecte als valors democràtics, als drets i llibertats dels ciutadans, i amb connexió amb la resta del territori, amb tota la ciutadania i amb totes aquelles entitats i partits que es sumin al projecte independentista”.

Les 15 prioritats de Junts per Girona que es poden consultar al web www.gemmageis.cat són:

 1. Garantir el benestar emocional
 2. Una seguretat de proximitat
 3. Un espai públic confortable
 4. Per una ciutat 100% en català
 5. Una ciutat inclusiva i cuidadora
 6. La innovació com a garantia de futur
 7. Impuls de l’economia
 8. Infants i joves ben preparats pel futur
 9. Una cultura accessible
 10. Un comerç viu
 11. Una mobilitat eficient
 12. Un ajuntament proper i obert
 13. Una ciutat sostenible
 14. Millorar l’accés a l’habitatge
 15. Una ciutat d’equipaments

 

 

 

Girona, 18 de maig de 2023