President Puigdemont: “Girona ha de continuar liderant, no es pot aturar i tu Gemma Geis faràs que la ciutat continuï brillant”

Turull alerta que el PSC vol aprofitar les municipals per convertir els ciutadans ‘en súbdits de l’amo’

La candidata a l’alcaldia de Girona, Gemma Geis, ha animat a votar Junts el proper 28 de maig perquè a la ciutat hi hagi un “govern fort” per desplegar “el projecte nou de futur per Girona, amb mirada nova i equip nou amb capacitat de gestió”, una proposta “col·lectiva que somriu al futur i que vol treballar pel dia a dia de la gent i lluitar per la independència de Catalunya”. Geis ho ha dit aquest dilluns al vespre en un acte de campanya de Junts per Catalunya a Girona, en què han intervingut el president Carles Puigdemont, el secretari general, Jordi Turull, i l’alcaldessa actual, Marta Madrenas.

Girona necessita propostes que facin que la ciutat continuï sent admirada i pròspera, que creï oportunitats per a tothom que es preocupi per tothom i que no deixi ningú enrere”, ha apuntat Geis, que ha detallat algunes de les principals propostes del projecte de Junts, des del pla educatiu per reforçar les competències lectores i de comprensió dels infants de la ciutat, crear una regidoria de benestar o apostar per la innovació i el talent a la ciutat amb futurs projectes de col·laboració amb centres Fraunhofer alemanys.

La candidata també ha assegurat que el proper diumenge “està en joc” un model de ciutat però també que “Girona continuï sent el far per a la independència”. Geis ha tornat a recordar la voluntat que la ciutat tingui un govern independentista perquè  “no torni la Fundació Príncep de Girona ni la plaça 1-O es torni a dir la plaça de la ConstitucióNo vull una alcaldia sucursal de Madrid, no vull que el dia 28 Pedro Sánchez digui que l’independentisme a Girona s’ha acabat. Això no ens ho podem permetre”, ha remarcat.

Girona amb veu pròpia a Catalunya

El president Carles Puigdemont ha assegurat que “alguns volen congelar Girona” i ha alertat dels que volen fer “experiments” com s’ha fet “en altres ciutats”, per això ha destacat que Girona “ha de continuar amb la seva obertura” i que Geis s’ha compromès a fer-ho com a alcaldessa. En aquest sentit, ha afirmat que “no es pot entendre el discurs de Catalunya sense la veu pròpia que hi té Girona. Però no ens podem aturar. Hi ha qui voldria fer-ho, però tu, Gemma Geis, no ho permetràs i faràs que Girona continuï brillant”.

Per la seva banda, el secretari general de Junts ha alertat que “els socialistes no volen ciutadans, volen súbdits, estan més preocupat per detenir Puigdemont que per arreglar la N-II o arreglar Rodalies. Això ens juguem el dia 28”, per això ha animat votar Junts perquè “és el millor missatge que es pot enviar als il·lusos enterradors del procés, a les policies patriòtiques, a les clavegueres de l’Estat, a tots aquells que la seva obsessió és que es detingui Puigdemont. És el millor missatge de suport al president Puigdemont i als represaliats”.

En la mateixa línia, ha denunciat que els socialistes  “mai no han aixecat el dit per com de malament ho passa la gent amb Rodalies” i que “no ho fan perquè molestarien l’amo, és a dir, el partit”. En aquest sentit, ha alertat que “hi ha qui saliveja per guanyar a la ciutat del president Puigdemont, no per servir a la gent. Alguns volen el tripartit sense explicar què volen fer”.

Finalment, l’alcaldessa Marta Madrenas ha fet balanç de la seva gestió, i ha assegurat que “aquest diumenge triem quin model de ciutat volem”. Madrenas ha contraposat el model de Junts davant els que “només han posat pals a les rodes”. Per això ha defensat que “jo prefereixo Gemma Geis, que mira el futur en positiu. És l’única que fa propostes innovadores”, perquè “només hi ha una proposta real de canvi i transformació, que és el projecte de la Gemma Geis”.

Girona, 22 de maig de 2023.