-El Ripollès digital-

La formació política dur a terme la primera jornada de treball prèvia a la constitució del Parlament.

Millorar infraestructures com la línia R3 de Rodalies i aconseguir una inversió directa de la Generalitat per augmentar el potencial de Comforsa són dues de les iniciatives que els set diputats de Junts per Catalunya a les comarques gironines volen defensar en la nova legislatura al Parlament de Catalunya. Els representants de la formació van escollir Ripoll el passat divendres 26 de febrer per dur a terme la primera jornada de treball prèvia a la constitució de la cambra catalana. Des de la capital del Ripollès, els diputats van voler recordar que el seu compromís amb l’equilibri i la diversitat territorial continua vigent.

«Ara es tracte aquests mesos una mica d’impàs fins que hi hagi govern i es constitueixi el nou parlament, que com a màxim serà el 12 de març, i per tant des de les diferents sensibilitats i després de la suma de capacitats dels diputats i diputades de les diferents comarques posar-nos al servei perquè la veu de les comarques gironines tingui presència», explica Gemma Geis, diputada del Parlament de Catalunya de Junts per Catalunya.

El diputat ripollès i alcalde de Ripoll, Jordi Munell, també va recordar que un dels principals cavalls de batalla de la formació serà treballar per aconseguir una Catalunya independent. Segons Munell, un estat propi permetria tenir plena capacitat de gestió dels recursos econòmics necessaris per ajudar a la ciutadania en condicions normals, però també en situacions tan extremes com la pandèmia actual. «Si estiguéssim amb sobirania podríem respondre també sobiranament amb aquesta demanda que ens fa la societat, ens demana que actuem com un país, responsable amb els seus negocis, amb els seus treballadors i treballadores, amb els seus empresaris i empresàries, però no ho podem fer perquè qui té els diners no és aquí, és l’estat espanyol», manifesta Munell.

El Ripollès ha estat una de les comarques catalanes més castigades des del punt de vista econòmic a causa de les mesures anticovid, amb el confinament perimetral de les vacances de Nadal, com a gran exemple.