Junts ha presentat els 15 primers membres de la llista en què també hi ha els actuals regidors d’Urbanisme i d’Hisenda, Lluís Martí i Ma Àngels Planas, com a número 4 i 5, a més de noms destacats del món del dret, l’economia, l’emprenedoria, els esport o la salut mental
Geis remarca que es tracta d’una llista plural amb representació de diversos barris i sectors amb perfils “clau” per desenvolupar el projecte de ciutat “de talent, connectada i amb valors”

Girona, 18 de març de 2023

Junts per Catalunya ha presentat aquest dissabte al migdia les persones que ocuparan els primers quinze llocs de la candidatura per Girona a les eleccions municipals del 28 de maig i que encapçala Gemma Geis. En la presentació, Geis ha destacat que es tracta d’una llista plural, que incorpora persones de diversos barris de la ciutat i sectors destacats, amb uns perfils pensats per “desenvolupar aquesta ciutat de valors, connectada i talent i que volem que sigui Girona”.

És una llista formada per persones que estimen Girona, molt preparades, amb vocació de servei públic i que volen destinar una part de la seva vida a Girona i a la seva gent” ha apuntat Geis. La candidata per Junts també ha remarcat que la candidatura té representació de molts barris “el que dona una visió à

mplia de la ciutat”, igual com també “connectada a diferents sectors”, entre els quals, el sanitari, de l’emprenedoria, l’associacionisme, l’educació, l’esport, la cultura, l’economia, la música, la universitat, el sector alimentari, el tecnològic o del món del dret. “És una llista pensada, també, per fer brillar el talent” de la ciutat, ha reblat la candidata.

Tal com ha anat desgranant la candidata durant l’acte, els candidats anunciats avui conformen un equip de professionals preparats per desenvolupar iniciatives encaminades a promoure la salut i els esports; la modernització i digitalització de l’Administració; una educació amb valors i inclusiva; la planificació de la ciutat davant els reptes de la transició energètica i la sostenibilitat; el reforç de la comunicació per atansar l’Ajuntament a la ciutadania i fer-la partícip del seguiment i presa de decisions; l’impuls de l’ecosistema emprenedor i de recerca; o la gestió rigorosa i transparent de l’Administració, entre d’altres.

Membres de la candidatura

El metge digestòleg, Xavier Aldeguer, ocuparà el segon lloc d’aquesta llista, en què també hi ha la periodista i comunicadora Núria Riquelme com a número 3. Els actuals regidors d’Urbanisme, Lluís Martí, i d’Hisenda i Règim Interior, Ma Àngels Planas,  seran els números 4 i 5 de la candidatura encapçalada per Gemma Geis. Els seguiran la infermera, psicòloga i membre de la Junta del Col·legi d’Infermers i Infermeres de Girona, Sílvia Bosch (núm. 6); l’advocat i membre del grup de voluntaris Dret de Defensa Girona, Albert Carreras (núm. 7); l’economista i auditora Mercè Garcia (núm. 8); i l’empresari del sector carni i auditor de qualitat, Jordi Utiel (núm 9). També en formen part Mercè Rigau Garcia-Gascó (núm. 10), professora de música i compositora; l’actual cap de sala de l’Auditori de Girona i llicenciada en ADE i Economia, Anna Sellabona (núm. 11); l’enginyer informàtic i expert en sistemes de gestió i qualitat de la UdG, Santi Cots (núm. 12); Sònia Valero, treballadora pública a la Generalitat de Catalunya i secretària de l’Associació de Veïns de Sant Narcís (núm. 13); el director general del Bàsquet Girona i assessor financer, Xavier Gasau (núm.14);  i l’emprenedor i impressor Lluís Masdevall (núm. 15)

L’acte l’ha obert l’exconsellera de Salut Marina Geli, que tancarà la llista, que ha explicat els motius pels quals se suma a la candidatura i ha assegurat que amb la candidatura de Gemma Geis “hi ha lideratge, un projecte per la ciutat, talent, connexió i valors”.

Currículums dels membres de la llista

Xavier Aldeguer Manté (1969). Llicenciat i doctorat en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona, especialitzat en Gastroenterologia. Actualment és el responsable de potenciar la innovació hospitalària a l’Hospital Josep Trueta i continua vinculat a l’empresa emergent biotecnològica GoodGut, que va cofundar l’any 2014 i en va ser el director mèdic fins que va ser adquirida l’any 2021 pels laboratoris Hipra, en el procés de reforç de la seva divisió de Salut humana.

Pel que fa a la seva carrera professional, va ser cap de servei del Servei de l’Aparell Digestiu de l’Hospital Universitari Doctor Josep Trueta (2011-2018); cap del Servei de l’Aparell Digestiu de l’Aliança estratègica ICS/IAS (2018-2021); i consultor i coordinador de digestiu dels hospitals d’Olot i la Cerdanya. També ha estat director general de Transferència de Coneixement del Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya (2021-2022) i director general de Societat del Coneixement, Transferència i Territori (2022-2023).

En l’àmbit de la docència, és investigador principal i coordinador de l’Àrea de recerca de Digestiu de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona (IDIBGI) des del 2011, i professor associat a la Facultat de Medicina de la Universitat de Girona des del 2009.

De la seva formació destaquen diverses estades a l’estranger, entre les quals la beca per a estudis de Postgrau a l’estranger de La Caixa, amb una estada de recerca al Laboratori de Transplantament Hepàtic de la Universitat de Pensilvània (Filadèlfia, Estats Units) de la promoció de 1997, i l’estada post-doctoral en el mateix laboratori entre els anys 1998-2001. També és autor de diversos articles i capítols de llibres científics, a més de ponent de diferents congressos mèdics, on ha estat guardonat com a millor comunicació d’algun dels treballs presentats.

Núria Riquelme i Zurita (1970). Llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona, amb més de 25 anys d’experiència professional en diferents mitjans de comunicació com RAC1, Catalunya Ràdio, Ona Catalana i la Cadena SER, entre d’altres. Ha coordinat equips de redacció i ha exercit de redactora i productora de ràdio. Ha dirigit i presentat nombrosos programes de ràdio com la versió estiuenca d’”El Món a RAC1” o el “Versió RAC1”. També ha col·laborat a programes de Catalunya Ràdio. Després de la seva etapa professional als mitjans de comunicació, va combinar la docència i formació en habilitats de comunicació, l’assessoria en comunicació a diferents projectes i professionals, la presentació d’esdeveniments i la realització i locució de podcasts corporatius. Des de l’octubre de 2021 a l’octubre de 2022 va exercir d’assessora en divulgació i comunicació al Gabinet de la Consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis.

Lluís Martí i Arderiu (1967). Advocat especialista en Dret Administratiu. Llicenciat en Dret per la Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED), Magíster en Dret de Catalunya per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Postgrau en Dret Immobiliari i Urbanístic per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i Diplomat en Estudis Avançats en el Programa de Doctorat d’Instruments d’Anàlisi del Dret per la Universitat de Girona (UdG). Actualment també és regidor de l’Àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Girona. És funcionari de carrera del Cos Superior d’Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, actualment en excedència voluntària, on ha exercit funcions d’assessoria i assistència jurídica a diversos departaments. Des de 1998 és professor de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) de la Generalitat de Catalunya, formador intern de l’Àrea de Dret Administratiu i des de 2003 és professor Associat de la Universitat de Girona (UdG), primer en l’Àrea de Dret Constitucional i des de 2005 en l’Àrea de Dret Administratiu.

Ma Àngels Planas i Crous (1968). Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la UNED. Actualment és segona tinenta d’alcaldia de l’Ajuntament de Girona i responsable de l’Àrea d’Hisenda i Règim Interior, càrrec que ocupa des del 2015. També és vicepresidenta quarta de la Diputació de Girona i diputada d’Hisenda i Serveis Econòmics de la institució. Entre el 2011 i el 2015, va ser tinenta d’alcaldia d’Hisenda i Gestió Municipal de l’Ajuntament de Girona. Anteriorment, del 2001 i fins al 2011 va ser la responsable de la gestió econòmica i d’exportació de la Zona Portuària Nord dels Ports de la Generalitat de Catalunya. Des del 2020 és la presidenta de Junts a la vegueria de Girona.

Sílvia Bosch Agustí (1968). Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Girona i Diplomada en Infermeria per la Universitats de Vic. Actualment exerceix de Supervisora d’unitat d’hospitalització a la Clínica Girona. En l’àmbit de la docència, és professora associada al Departament d’infermeria de la UdG, on imparteix classes d’Aprenentage Basat en Problemes i de Tècniques de Procediment, a més de coordinar i ser tutora de Treballs Finals de Grau i pràctiques de la Universitat. També és professora i formadora en centres acadèmics en l’àmbit de la infermeria i la salut mental. Entre d’altres rols de representació, és membre de la Junta de Govern del Col·legi d’Infermers i Infermeres de Girona i vocal del Comitè de Bioètica de Clínica Girona.

Albert Carreras Sureda (1968). Llicenciat en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona i la UNED Girona. Exerceix d’advocat des de fa més de 25 anys en diversos despatxos gironins i assessories especialment en temes de dret civil, així com d’assessorament a empreses públiques i privades, fundacions i associacions i amb experiència en projectes empresarials, socials i esportius. Ha col·laborat activament en projectes de voluntariat com la Fundació Teresa Ferrer i el grup de voluntaris Dret de Defensa Girona, que van impulsar una querella col·lectiva per la violència policial de l’1-O. També ha tingut diverses etapes en la docència en l’àmbit jurídic i ha participat en debats d’actualitat i col·laboracions en mitjans de comunicació.

Mercè Garcia. Llicenciada en Ciències Econòmiques per la Universitat Autònoma de Barcelona, Màster en Direcció Econòmica Financera per Esade i Auditora de Comptes col·legiada. Fa més de 25 anys que treballa en la gestió integral d’empreses. Vinculada amb la política municipals els darrers 15 anys, va formar part de les primeres llistes de Carles Puigdemont a l’alcaldia de Girona.

Jordi Utiel i Torres (1965). Expert en processos i qualitat a la indústria alimentària. Actualment treballa en una joint venture amb empreses japoneses i un equip de professionals del món agroalimentari amb seu a Blanes que s’encarrega de l’homologació d’empreses agroalimentàries de la comunitat europea i productes carnis de porcí pel mercat asiàtic. Anteriorment ha treballat en diverses empreses i laboratoris del sector agroalimentari, totes vinculades amb garantir estàndards de qualitat en la producció i el control en l’exportació de productes carnis, i ha estat al capdavant de processos de formació i aplicació de normes de qualitat en diferents empreses. A banda del sector alimentari, ha estat vinculat al món de l’esport, en l’organització d’esdeveniments i serveis a clubs esportius i col·laborant amb la Federació Catalana de Tennis. Presideix la sectorial d’esports de Junts per Catalunya a Girona.

Mercè Rigau Garcia-Gascó (1968). És llicenciada en pedagogia per la Universitat Autònoma de Barcelona, títol superior en música, diplomada en pedagogia musical per l’institut Kódaly de Kécskémet, Hongria. Actualment, és professora de música a l’institut Montilivi de Girona. Compositora musical de cançons infantils i cantates per infants, és directora musical del projecte UAP, cantata per la PAU, projecte que fa quinze anys que educa als adolescents per una educació global per a la transformació social a través de les arts escèniques i la música, i en què intervenen 39 centres de secundària de la demarcació de Girona.  Va crear l’associació coral i musical Preludium en el barri del Pla de Palau, una associació sense ànim de lucre que ha acompanyat i format en el món del cant coral i teatre musical a uns 150 infants, joves i adults. Actualment, és la presidenta de l’Associació coral i musical Preludium de Girona, i dirigeix el cor juvenil i d’adults. En el camp de la pedagogia musical ha creat la metodologia de l’escola de música Preludi.

Anna Sellabona i Cullell (1999). Llicenciada en Economia i ADE per la Universitat de Girona. És cap de sala de l’Auditori de Girona des de fa un any i ho compagina amb la feina de project manager en una empresa de construcció gironina, on ha estat des del 2020. És vicepresidenta dels Manaies de Girona i voluntària al Cau de Vista Alegre de Girona. També participa com a personal d’esdeveniments al Girona de futbol o al Teatre Municipal. Va ser entrenadora d’atletisme al GEIEG entre 2014 i 2019.

Santi Cots Serrano. Enginyer informàtic i Doctor en Gestió de serveis i de la qualitat per la Universitat de Girona. Actualment és coordinador tècnic del Projecte d’Acreditació Institucional de la Qualitat a la UdG, institució on ha ocupat diversos rols durant més de 30 anys. Té experiència professional en gestió de serveis i implementació de sistemes de gestió en diferents àmbits i empreses. Ha exercit activitat docent en diversos màsters oficials en assignatures relacionades amb els sistemes de gestió integrats i la gestió de la qualitat. Actualment és professor associat de Sistemes Integrats de Gestió del Màster d’Enginyeria Industrial de la Universitat Oberta de Catalunya en el màster en Avaluació i Gestió de la Qualitat a l’Educació Superior. Ha publicat diversos articles en revistes internacionals sobre gestió de serveis, gestió de qualitat i certificacions ISO.

Sònia Valero i Torras (1977). Formació professional PF2 Administrativa i comercial i cursant el grau en Treball Social a la UNED. Treballadora pública de la Generalitat de Catalunya als Serveis Territorials del Joc i d’Espectacles a Girona des de  l’any 2009. Anteriorment, des de l’any 2000, havia treballat en diferents departaments del Govern a les àrees de registre, atenció ciutadana, fiscalització pressupostària, arxiu o suport a la gestió i a l’alumnat de diversos instituts de la ciutat. Vinculada al teixit associatiu de la ciutat, és secretària de l’associació de veïns del barri de Sant Narcís de Girona i membre dels Manaies de Girona des del 1989. És delegada sindical a l’IAC-CATAC.

Xavier Gasau i Fita. Diplomat en Ciències Empresarials a la Universitat de Girona i assessor financer europeu per EFPA (associació estatal d’Assessors i Planificadors financers). Actualment és el director general del Bàsquet Girona, des del 2020. Anteriorment ha treballat en diverses entitats financeres com el Banc Sabadell o el Deutsche Bank, assumint diversos rols com a gestor, director d’oficina o assessor de banca privada, i a l’empresa privada com a director financer. També va treballar al Diari de Girona com a periodista esportiu.

Lluís Masdevall Aibar (1970). Fundador i gerent de l’empresa Nexe Impressions, a Girona, especialitzada en projectes gràfics singulars des del 2006. Conseller i director de projectes de l’empresa Apograf.SA, amb seu a Barcelona. I soci fundador de l’empressa Les Caméléons Artisans de l’Image SARL, de París, l’any 2016. És membre del Voluntariat per la Llengua i col·labora amb iniciatives de suport a l’esport gironí i amb activitats mèdiques i de lluita contra el càncer.

Girona, 18 de març de 2023